Skip to content

С темата „Що е то предприемачество?” започна програма BASE в Смолян

Със силно мотивиращо откриващо събитие стартира Програма „BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Смолян. То се проведе на 12 септември в „Посетителски информационен център – Сосковчето” и имаше за цел да въведе участниците в програмата с темата за предприемачество. Началото дадоха организаторите от Сдружение „Магна Натура“, както и Фондация „Америка за България“, а от община Смолян изпратиха мотивиращо послание към участниците в писмен вид.

Основен лектор бе Апостол Дянков – Мениджър проекти/Устойчив поминък в „Джуниър Ачийвмънт“, България. В рамките на лекцията участниците получиха повече информация и разсъждаваха върху редица теми, свързани с начините по които се избира печелившата бизнес идея, успешният модел на предприемаческо мислене, както и върху въпросите какъв е устойчивият и отговорен и каква е нуждата от създаване на добавена стойност с парични и непарични измерения върху продукта и услугата. Освен това бяха представени бизнес казуси и разработена канава за бизнес модел по конкретно избрана от участниците идея. Лекцията беше първото от общо 13 занятия в рамките на есенното издание на програмата в Смолян, планирана да се провежда веднъж седмично.

През втората седмица участниците ще имат възможност да посетят местен бизнес в района на река Арда и да се запознаят с предприемач, стопанисващ атракция изцяло в духа на природата на Родопите и включваща къща за гости, снабдена с енергия от възобновяеми източници и представяща по изключително атрактивен за посетителите начин природното богатството на планината. Като допълнение, с участието на местен експерт ще бъде разгледана в по-широк контекст темата за развитието на локален бизнес в услуга и с помощта на местната общност.

Програма „BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ – град Смолян се изпълнява от Сдружение „Магна Натура“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Специален фокус на Програмата в Смолян е развитието на бизнес идеи, базирани върху възможностите, които природата и богатото биоразнообразие на региона предоставят. Повече информация за програмата може да получите от г-жа Андреана Трифонова – координатор за „BASE“ в Смолян на телефон 0885070457 или e-mail: magnanatura2020@gmail.com.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в