Skip to content

Стартира първо издание на програма BASE в Стара Загора под ръководството на Сдружение "IT Стара Загора"

На 01.03.2023 ще стартира първото издание на програма BASE на територията на град Стара Загора. Организатори на обученията ще бъдат локалните партньори на програмата от Сдружение “IT Стара Загора”.

Сдружението е с богат опит в развитието на предприемаческата и ИТ екосистема в града, като част от проектите под тяхно ръковдство са – провеждането на 6 академии Телерик за ученици, подпомагането на стартирането на Професионалната гимназия по Компютърни науки и математически анализи ПГКНМА “Проф. Минко Балкански” и множество от обучения и събития за напреднали и начинаещи в сферите на информационните технологии, дизайна и предприемачеството.

Основната задача за сдружението е да спомага Стара Загора да се превърне в привлекателно място за високотехнологичен бизнес и предприемачи от различни индустрии. 

Ръководител на програмата е Боряна Пейчева – професионалист с 20 години опит в технологичния сектор и изпълнителен директор на Сдружение “IT Стара Загора”. Предишния опит на Боряна е основно в сферата на  стратегическите маркетингови комуникации и бизнес развитие, като от 3 години се е отдала на каузата да развива предприемаческия потенциал на родния си град Стара Загора.

"ИТ и Ти" - ежегодно събитие, което среща старозагорски предприемачи с ученици 5-12. клас
"ИТ и Ти" - ежегодно събитие, което среща старозагорски предприемачи с ученици 5-12. клас

В ролята на асистент по проекта ще участва и Росана Манева, докторант към катедра „Медии и обществени комуникации” в УНСС и маркетинг специалист на свободна практика.

След старта на програмата на 1-ви Март, програмата ще се провежда всеки четвъртък в The Lodge Coworking Space от 18:00 до 21:00. Участниците ще преминат през 12-те основни модула на програмата, след което ще представят своите проекти пред експертно жури с възможност да спечелят част от наградния фонд на обучението.

Регистрирането за участие в програмата е отворено до 26.02 на този адрес.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в