Skip to content

В BASE Стрелча всички получиха награди

На 24 август в Стрелча завърши 30-тия клас на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Осем от участниците представиха своите бизнес идеи. За първи път в историята на програмата наградихме всички. Наградният фонд от 10,000 лева бе осигурен от „Асарел-Медет“, които са дългогодишен партньор и фен на BASE. „Най-много благодаря на участниците, на вас, които отделихте време и положихте усилия, за да превърнете мечтите си в реалност“, каза госпожа Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“.

Към участниците се обърна и Надя Захариева, програмен директор във Фондация „Америка за България“. Тя ги окуражи да поддържат общността и приятелствата, които са създали по време на обучението, да си помагат и да използват ресурсите на програмата за менторство и развитие.

Първа награда получиха Тодор Пирянков за неговите ръчно изработени изделия от кожа, Иван Фингаров с идеята си да развие стария семеен бизнес в модерна пекарна за Стрелчански тутманик и Йордан Найденов с планът му да разрастне своята фирма за производсто на хидравлични маркучи.

Втора награда беше връчена на Виктория Токучева за идеята й да започне бизнес за почистване на домове и офиси, на Тодорка Стойкова за бъдещата й сладкарница „Сладки моменти“ и на мотористката Пенка Иванова за къща за гости „Пеперудите“ и каузата й да помага на жени-жертви на домашно насилие.

Елена Георгиева, която ще организира розобер за туристи и Мария Илиева, учител и основател на Smart Kids Панагюрище получиха трета награда.

Индустриален клъстер „Средногорие“ организира стрелчанския клас. Както винаги, Десислава Чалъмова вложи сърце в сплотяването на хората и в това всеки да си тръгне с нови знания и идеи.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в