Skip to content

Лятната Бизнес академия за стартиращи предприемачи в Ловеч завърши

Заключителното събитие се проведе в приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи с участието на кмета Корнелия Маринова и Нанси Шилър, президент и главен изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

Академията стартира на 16 юни с 30 участници и завърши с 16 бизнес проекта, като част от тях бяха отличени с парични награди и възможност за продължаващо обучение към Съвета на жените в бизнеса в България.

„В тази академия сме събрали най-доброто, което сме постигнали в САЩ в тази област, няма никакво значение дали си на 17 години или на 70, всеки може да се запише“, разказа Нанси Шилър, като изрази задоволство от постигнатото в Ловеч.

Първа награда бе връчена на Клара Баросова, втората – на Христо Митев, а трета – на Ганета Цолова. Поощрителни награди получиха Веселина Моева и Ралица Минкова, както и Снежана Серафимова и Нели Стоилова. Специална награда, компютър и парична сума, имаше за най-младия участник – Николай Николаев, ученик. 

Обучението за предприемачи BASE е проект на Фондация „Америка за България“, който се реализира в партньорство със Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ).

Основен двигател на проекта в Ловеч беше инж. Ваня Кънева – Минкова, а като председател на журито се включи инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на СИМЕНС България.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в