Skip to content

Оспорван финал на есенното издание на BASE Sofia

На 11-ти януари 2023, в Ентракт 127, се състоя финалното представяне на предприемаческите идеи на завършилите участници от есенното издание на Академията за стартиращи предприемачи BASE в София. 

От успешно завършилите Академията, 11 участници се бориха за наградния фонд от 10 000 лв., представяйки своите идеи пред журито в състав Надя Захариева – Директор Дирекция “Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка за България“, Мартина Григорова – Изпълнителен директор на СИС кредит и Калин Димитров – член на Изпълнителния съвет на “Асоциация на българските лидери и предприемачи” (ABLE) 

Сред представените бизнеси бяха: подкаст за предприемчиви и успешни хора, производство и дистрибуция на barf храни за кучета и котки, сладкарница, обучения за младежи, онлайн обучителна платформа, турнир по софтбол, социално предприятие, ангажиращо хора с увреждания, издателство за детски книги, сайт за споделени приключения в България и др. Разнообразието и нивото на представените бизнеси поставиха журито в трудната позиция да разпредели наградния фонд само между три идеи. 

Поради тази причина и като резултат, два от наградените бизнеси получиха равен размер финансиране.

Първо място бе присъдено на Десислава Найденова за проекта ѝ My messy tales – издателство за детски книжки и бе в размер на 4 000 лв.

Второ място бе присъдено на Лора Крумова и Мария Йотова за проекта им MAD class – онлайн обучителна платформа от топ професионалисти и бе в размер на 3 000 лв.

Трето място бе присъдено на Мария Митева за сладкарското ѝ ателие Mary’s Bakery и бе в размер на 3 000 лв.

Всички участници, успешно завършили Академията получиха сертификати и най-важното – подкрепа и напътствия как да направят следващата крачка към успешното развитие на своите бизнес начинания. 

Следващото издание на програма BASE в София ще стартира на 22.02.2023, а срокът за кандидатстване е до 12.02.2023 с попълване на форма за участие на този адрес.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в