Skip to content

Фото студио „Твоят момент“ беше фаворитът на финала на BASE в Плевен

На 30 септември в Плевен завърши второто издание на обучителната програма BASE на Фондация „Америка за България“, която се реализира в града в партньорство с Национално сдружение на малкия и средния бизнес.

В продължение на тринадесет седмици двадесет участници от град Плевен се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение как да построят основите на своя малък бизнес в България. Седем от тях се осмелиха да представят своите бизнес планове пред компетентно жури и да се борят за наградния фонд от 8,000 лв. В състава на оценяващите бяха: Виолета Недева, програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондация „Америка за България“, инж. Ваня Кънева – Минкова, изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса в България и Александър Грозданов, предприемач и изявен член Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE.

Първа награда от 4,000 лв. спечели Станислав Алексиев, на който до седмици му предстои да отвори фото студио „Твоят момент“, което ще предлага широка гама от услуги с фокус върху интериорната фотография. Предстои му да закупи фотопринтер, ситопечатна машина и друго специализирано оборудване, с което да разшири бизнеса си и да се утвърди в града.

Втора награда от 2,500 лв. журито присъди на Анита Пеловска, която стартира развитието на собствена онлайн платформа за консултации за здравословно хранене, режими на хранене и физическа култура Strong & Healthy. Анита има медицинско образование, работила е като консултант/диетолог и с наградата ще премине сертификационен курс за нутриционист, който ще й помогне да разраства дейността си и печели доверието на клиентите си. От платформата й всеки може да свали безплатна 12-дневна програма за първи стъпки към създаване на здравословни навици – препоръчваме ви я!

На трето място журито класира и присъди наградата от 1,500 лв. на студента по софтуерно инженерство, Александър Николов, който се е захванал със своята страст – кафето и културата на пиенето му, и иска да открие първия специализиран магазин за гурме-кафе в Плевен. С наградата Александър ще може да покрие разходите си за няколко месечно обучение и сертифициране за бариста. Желаем му успех и нямаме търпение да отвори!

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в