Христо Николов от врачанската „Улица Консервна“ спечели голямата награда на BASE

Христо е автомонтьор от 25 години и навярно автомобилите на половин Враца са минали през ръцете му. През следващите пет години Христо смята да развие диагностична дейност за профилактика и ремонт на електрооборудването и компютрите на автомобилите, както и да се специализира в обслужването на хибридни автомобили и електромобили. Неговата идея спечели първа награда и 4,000 лева на финала на третото издание на BASE във Враца.

Ренета Горанова и Радостина Тончева ни поканиха в Рогозен. Идеята им е да направят кафе-бар в селото. „Искаме да създадем приятно и уютно място, в което млади хора като нас да общуват и да се забавляват. Ще има настолни игри, билярд, джаги, дартс. Ще правим различни тематични вечери.“ Момичетата спечелиха второ място и 2,000 лева.

Третото място си поделиха учениците Сюзън Костова, Георги Валериев и Катя Ценова от Професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров” в с. Борован с идеята им за автомивка „Auto Paradise” и Магдалена Линдова и Петър Тошков с идеята им за фирма за украса „Феерия“ в село Хайредин.

В журито, което оценяваше представените бизнес планове, се включиха Десислава Чалъмова, мениджър Бизнес развитие в Индустриален клъстер Средногорие, Александър Грозданов, член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE и Златина Балева, програмен експерт Бизнес, предприемачество и технологии във Фондация „Америка за България“.

Галерия

Още новини

Микро и малки бизнеси могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 10 хиляди лева

173 милиона лева са заделени за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Полезни ресурси за бизнеса по време на криза и не само

Екипът на програма BASE подбра за вас полезни ресурси, които може да използвате в помощ на бизнеса си. Част от тях са със свободен достъп заради извънредната ситуация, а други ще може да ползвате и след това.