Иво Немски спечели голямата награда на BASE в Троян

На 21 юли в Троян завърши двадесетия клас на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. В продължение на три месеца, 27 амбициозни троянчани се учиха как да проучват пазара, как да се справят с конкуренцията и да превърнат идеите си в успешни бизнес начинания.  „Надяваме се приятелствата и усмивките да останат и тази задружна общност да продължи да си помага“, сподели на закриването Президента на Фондация „Америка за България“ – госпожа Нанси Шилър. Тя благодари на Съвета на жените в бизнеса, на община Троян и лично на госпожа Донка Михайлова, кмет на Троян, за сърдечното приемане на програмата, за съдействието и блестящата организация.

Журито беше изключително затруднено да реши кои от 17-те представени проекти да награди. Всички презентации бяха вълнуващи, старателно обмислени и си личеше мотивацията на хората да реализират и развият плановете си.

„Бели Осъм ми е Калифорния“ е проектът, с който Иво Немски спечели голямата награда от 4,000 лева. След като наследил имоти от дядо си, Иво решил да не ги продава на безценица, а да засади орехови градини със специални сортове, за които има търсене на световния пазар. Тази година първите дървета ще започнат да дават плод, след четири години отглеждане. Иво планира да удвои насажденията си. Вдъхновение получил от бригада в Щатите, където посетил орехова градина и се впечатлил от начинанието.

Пчеларката Веселина Кънева привлече вниманието на журито с плана си да отвори пространство в Троян за търговия с пчеларски инвентар и пчелни продукти, за консултации по всякакви въпроси за отглеждането на пчели и за популяризиране на пчеларството. Надяваме се наградата от 3,000 лева да й помогне да осъществи мечтата си.

Деветнадесетгодишният студент по автоматизация в Техническия университет в София, Румен Радулов, с идеята си да направи вертикална роботизирана ферма за отглеждане на ягоди, архитектите Бранимира и Николай Колеви – със студиото си за интериорен дизайн, в което да използват мебели и декорация от местни троянски майстори, Дочо Дачев и хобито му да прави лазерно гравиране на декоративни дъски и керамичката Надежда Христова – с мечтата си за пътуваща керамична работилница спечелиха по 1,500 лева.

Третото място и 1,000 лева получи журналистката Румяна Моканова, за да закупи професионален фотоапарат за заснемане на видео и снимки за онлайн медията „Троянски глас“.

Павлина Денчева, Десислава Хаджийска, Антония Анастасова и Яна Лазарова бяха наградени от Съвета на жените в бизнеса с участие в Лидерската академия, която има седемгодишна традиция да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции. 

Очакваме с нетърпение участниците да поемат по пътя на предприемачеството!

Галерия

Още новини

Впечатляващ финал на BASE в София

На 28 юли в мотивиращата и гостоприемна обстановка на зала „Америка за България“ в Софийския университет завърши двадесет и първия клас на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Бяха представени рекордните 18 бизнес плана, а представянето и избирането на победителите продължи цели пет часа и половина, но късният час не попречи на жури и участници да закрият програмата с усмивки и множество емоции!

Стартира първото обучение по програма BASE в Троян

На 11 май 31 стартиращи предприемачи от Троян и региона започнаха обучение в Бизнес академията BASE. Лекциите ще се провеждат всяка сряда от 17.30ч. в обновената заседателна зала на Община Троян.