Skip to content

Десислава Симеонова - изпълнителен директор МСП Банкиране в ОББ откри есенното издание на BASE в HyperSpace Social Tech Hub

На 11.10.2023 г. (сряда) в HyperSpace Social Tech Hub в град София, стартира есенното издание на програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи под ръководството на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE).

Събитието беше открито с вдъхновяващо приветствено слово от изпълнителния директор МСП Банкиране в ОББ – Десислава Симеонова.

Г-жа Симеонова пожела успех и вдъхновение на участниците и определи като едно от ключовите предизвикател­ства за семейния бизнес възможността за осигуряване на приемственост, която да гарантира устойчивост на стартиращите компании до второ и трето поколение, позовавайки се на примери от своята практика.

Следваща на сцената излезе изпълнителния директорка на ABLE – Кремена Дервенкова, която припомни на участниците, че успехът им е в техните ръце, а на тяхно разположение е целия ресурс на организацията за осъществяването на техните цели и мечти.

В откриващата част на програмата се включиха и трима участници, завършили успешно предходни нейни издания и стартирали свой собствен бизнес.

Виктория Рачева с проекта AVividColors, Венелин Симеонов от Elcore (проектиране и изработка на ВЕИ проекти) и Десислава Найденова от MyMessyTales. Предприемачите споделиха най-големите грешки, които са допуснали при своя старт, както и ценни съвети към останалите как да вземат максимума от своето обучение.

Събитието продължи с откриваща лекция на тема “Какво е предприемачество” от ръководителите на програмата – Александър Грозданов и Яна Трайкова.

Програма BASE се провежда за 9-ти път на територията на град София и общо 37-ми за цялата страна. На старта на есенното й издание се включиха 37 предприемачи с бизнес идеи или стартирани бизнеси.

Обединена Българска Банка (ОББ) е генерален спонсор на програма BASE за град София. Банката е част от белгийската КВС Група – най-голямата банково-застрахователна група в България. КВС Груп в България обединява дружества с дългогодишна история и богат опит и стотици инициативи в подкрепа на микро, малкия и среден бизнес в страната.

Hyperspace Social Tech Hub е пространство за събития на WPX Hosting – българският бранд за висококачествена WordPress хостинг услуга в световен мащаб. Желанието на WPX да изгради иновативна среда в технологичната вселена прерасна в идея за създаване и на физическо място за споделяне на ново знание и полезни практики – именно Hyperspace.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в