Skip to content

Панагюрище е третият град в Средногорието, домакин на програма BASE

На 12 март 2019 в Община Панагюрище се проведе официалното откриване на програма „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ – BASE, по време на която общо 33 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своя бизнес. Г-н Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, г-н Никола Белишки, кмет на Община Панагюрище, г-жа Ана Финджикова, ръководител отдел „Комуникации“, „Асарел-Медет“ АД и г-жа Десислава Тальокова, изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“ оправиха топли приветствени слова към участниците с пожелания за вдъхновение и успех. На откриването присъстваха представители на бизнеса, местната власт, бюрото по труда, директори на училищата в района и гости.

Своя ценен опит от участието си в програмата споделиха Мария Цачева от първата серия от обучения по програма BASE, която се проведе в с. Мирково, Грета Вутева и Мирослава Йотова, участнички от втората серия от обучения по програма BASE, която се приведе в гр. Етрополе.

Веднага след откриването, участниците чуха първата лекция от Владислав Симов, управител на фирма „Доместина“. „Предприемач е всеки един, който не е доволен от нещо в живота си и е решил да го промени. Предприемачът не се примиряват със статуквото. Предприемачът не се срамува да мечтае. Предприемачеството е свобода. Ако вие искате да живеете по-добре и да имате повече свобода да следвате личното си щастие и цели, а не да следвате рамките на някой друг, значи сте готови за предприемачи.“, сподели Симов.

Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи месец юни 2019 с финално предоставяне на бизнесплановете на участниците.

Програма BASE се осъществява от Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация „Америка за България” и Посолството на САЩ в България.

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в