Skip to content

Първият клас на програма BASE стартира в Мирково

Предприемаческият дух не е нов за Мирково. През 1878 в селото е открита първата пивоварна фабрика в България, а през 1914 е създадена първата българска кооперация – „Орало“. Ето защо не е странно, че програма BASE направи първите си крачки именно там. Стартът беше даден на 25 януари в Спортен комплекс „Мирково“ с вълнуващо изпълнение на бенда „Маршируващи Звезди“ от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица. Взаимодействието и сплотеността между бизнес, местна власт, жители, приятели и партньори се усети в думите на съветника по обществените въпроси към посолството на САЩ в България, г-н Брайън Стимлър, президента и изпълнителнен директор на Фондация „Америка за България“, г-жа Нанси Шилър, изпълнителния директор на „Аурубис България“ и председателя на управителния съвет на Сдружение „Индустриален Клъстер Средногорие“, г-н Тим Курт, изпълнителния директор на „Геотехмин“, г-н Доминик Хамърс, изпълнителния директор на „Асарел Медет“ инж. Делчо Николов, ректора на Минно-геоложкия университет и председател на Съвета на ректорите, проф. д-р. Любен Тотев, кмета на Община Чавдар и председателя на Сдружението на общините в Средногорието, г-н Пенчо Геров.
Всички изразиха силната си подкрепа и насърчиха предприемаческия дух в Средногорието и се обединиха около мнението, че програма BASE ще стимулира малкия и средния бизнес в региона, ще допринесе за създаването на нови устойчиви бизнеси и ще предизвика подкрепата и пълното съдействие на предприемаческия дух от страна на местните хора. След официално откриване участниците в проекта изслушаха първата лекция „Предприемачество: Какво е това?“ от Михаил Стефанов и Милен Райков – успешни предприемачи в сферата на ПР и логистиката.

Галерия

Още новини

Panagyurishte
Хобито на Петко Арбалиев от Панагюрище се превръща в успешен бизнес На 1 декември 2021 г. завърши третият клас на програма BASE в Панагюрище. Голямата награда от 4,000 лева спечели Петко Арбалиев с великолепните си изделия от дърво с марката Arbaliev Woodworking. А кои са другите победители – вижте тук.
Veliko Tarnovo
Рекорден брой бизнес-планове бяха представени на завършването на BASE Велико Търново Двадесет и двама участници представиха своите бизнес идеи пред взискателно жури на финала на програма BASE във Велико Търново на 30 ноември в залата на Общинския съвет в града. Вижте кои са наградените участници.