Борислав Враджалиев

регионален мениджър „Гудиър България“

Успява този, който вярва във възможностите си

Да открехва вратата към успеха пред другите е призвание за Борислав Враджалиев. Като мотивационен лектор с над 200 проведени обучения и семинари в 14 страни на три континента, той провокира компании и бизнес лидери да намират оптимални решения за работата си и да постигат по-добри резултати.

Continue reading

Владислав Симов

Изпълнителен директор и основател на „Доместина“

Предприемачеството е свобода

„Предприемачеството е свобода. Ако вие искате да живеете по-добре и да имате повече свобода да следвате личното си щастие и цели, а не да следвате рамките на някой друг, значи сте готови за предприемачи.“

Continue reading

Надя Захариева

Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация „Америка за България“

Финансово планиране
за начинаещ бизнес в 8 стъпки

Надя Захариева има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е мениджър интестиции в програмата за финансиране на хотели в Българо-американската кредитна банка, а преди това в Българо-американския инвестиционен фонд. Понастоящем е програмен директор в отдел „Бизнес, предприемачество и технологии” на Фондацията.
Continue reading

Лукан Червенков

Собственик на българската марка чорапи “Shushon”

Предприемачеството е приключение, от което винаги печелиш

Според Лукан Червенков, 1 + 1 = 3. Това не е пропуск в математическата му подготовка, а синтез на предприемаческата му философия. Той вярва, че ако човек сподели идеята си с друг, накрая двамата ще се окажат с три идеи – и то още по-добри от първоначалните.
Continue reading

Бистра Кирова

Изпълнителен директор на Детски научен център „Музейко“

Лидерството може да се научи, а добрият мениджър е всъщност убедителен лидер

Бистра Кирова ръководи първия Детски научен център у нас „Музейко“ от идеята за неговото създаване през цялата му реализация и в момента управлява екип от 40 души.

Continue reading

Недялко Дервенков

изпълнителен директор на BESCO – Българската стартъп асоциация

Смисълът да стартираш собствен бизнес е много ясен – да направиш средата си по-добро място.

Недялко Дервенков (Нед) от години помага за изграждане на асоциация от стартъпи. Българската стартъп асоциация (BESCO), на която е изпълнителен директор към момента представлява над 500 иновативни стартиращи предприятия.

Continue reading

Цветан Давидков

Важно е и мениджърът, и служителите да се стремят да разберат как мислят другите.​

Професор Цветан Давидков е преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и дългогодишен ръководител на катедра „Стопанско управление“ в Стопанския факултет.

Continue reading

Елеонора Негулова

Малкият бизнес е гръбнакът на българската икономика.

Г-жа Негулова е консултант, ментор и обучител по бизнес развитие и предприемачество и лицензиран преподавател по социално предприемачество. В програма BASE е основен лектор за обученията, които се провеждат в Северозападна България, където партньор по програмата е Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Continue reading

Александър Грозданов

създател на Dextrophobia Rooms

В основата си предприемачеството е оптимизираното предоставяне на решения на собствени и впоследствие на чужди проблеми. Програмата BASE поетапно помага за тяхното идентифициране и адресиране.

Александър започва участието си в BASE като лектор, а в момента е проектен лидер на проекта в София и отговаря за общността от завършилите.

Continue reading

Станимира Георгиева

Създател на ателие за шоколад “Stanimira Chocolate House”

Как се прави шоколад с кауза

Страстта към шоколада и един изненадващ подарък я превръщат в мастер шоколатиер и предприемач със своето начинание Stanimira Chocolate House. За нея шоколадът може да бъде инструмент за вдъхновение и сплотяване на работни екипи, средство за набиране на средства в благотворителни кампании, промотиране на социални каузи, израз на креативност, както и стимул за споделяне и радост.
Continue reading