В търсене на съвършения нож – Ясен от Nikov Knives

Ясен Ников превръща хобито си в професия и създавa Nikov Knives. Дълго време отлага тази крачка и смята това за най-големя си провал.
Как се променят нещата когато удоволствието се превърне в работа и кои са нещата, които непременно трябва да се предвидят преди големия скок?

Continue reading

Пчеларят на бъдещето – Сергей от ИСТИНСКИ МЕД

„Пчеларят на бъдещето“ е историята на Сергей Петров, който разбира езика на пчелите. Заедно с екипа си, той вкарва науката в кошера на бъдещето, разработен заедно с пет световни университета. Истински мед свързва хората с пчеларите без посредници

Continue reading

С дъх на дракон – Александър от CHILLI HILLS

Тази история започва с две тенджери и шепа люти чушки, после има много пушек, кашляне, проветряване и експерименти. Когато и котката бяга от къщата, Александър Кюркиев премества лютата си лаборатория в гаража и там се ражда Chilli Hills.

Continue reading

В името на… супата – Кристина, Иван и Владимир от Supa Star

Supa Star е мястото, където супата има свой дом. Историята на този успешен бизнес започва в хола на трима приятели преди 12 години.

На Кристина, Иван и Владимир им хрумва да създадат място за вкусен и здравословен обяд, който да се случва за “по-малко от час”.

Continue reading

Вдъхновяващата история на Владислава Вълкова от PLIK

“Плик” е вдъхновяващата история на Владислава Вълкова, която създава световен бранд за ръчно изработени кожени чанти, докато бърка пюрета за малкия си син. Постепенно брандът й се превръща в градска легенда, чантите й дефилират в Седмицата на модата в Милано и днес се продават по целия свят.

Continue reading

Лазар и Стелиан – създатели на Made Right

“MADE RIGHT” е история за лудата идея на шивач и IT-специалист да създадат собствена марка за персонализирани мъжки ризи. Идеята се ражда в дискотека, а след първите месеци работа печелят едва 17 лв. Момчетата, обаче, са упорити и бод след бод създават бизнеса си от нулата.

Continue reading

Царете на уличната храна – Димитър и Петко от Street Chefs

От момчета, които просто обичат да ядат бургери, до абсолютните царе на уличната храна. Това е пътят на Димитър Добрев и Петко Цочев от Street Chefs. Двамата разказват за лудата си мечта, при която нещата винаги сработват „на косъм“…

Continue reading

Поверително от кухнята – шеф Сидония Радева

Тя сбъдва мечтата си за собствен ресторант, а после се отказва от него, защото губи почти всичко останало. Навлиза в света на консултантския бизнес и е много по-щастлива в новата си роля, а уроците по пътя си заслужават.

Continue reading

Десислава Гатева – създател на “Хляб и питки”

Това е история за топлия хляб, който никога не стига цял вкъщи. Със спомена за липсващата половинка, Десислава Гатева създава “Хляб и Питки” в Елин Пелин. В началото има само носталгия по онзи аромат и никакви знания – още първия ден чегърта преливащо тесто от плочките.

Continue reading