Александър Грозданов

Създател на Dextrophobia Rooms
В основата си предприемачеството е оптимизираното предоставяне на решения на собствени и впоследствие на чужди проблеми. Програмата BASE поетапно помага за тяхното идентифициране и адресиране.

Александър Грозданов е роден в София и следва Компютърни науки във Факултет по математика и информатика в СУ. Започва кариерата си като консултант по ИКТ проекти за телеком оператори, като работи по две години по проекти в Белгия и Молдова. В последните 7 години е съосновател и изпълнителен директор на първите в България стаи на загадките – Dextrophobia Rooms.

Вярва, че иновацията може да се крие, както във високите технологии, така и в на вид по прости неща като креативен подход при избор на локация, позициониране или извършване на процесите в компанията. Откриването на тази иновация е плод на задълбочено проучване и анализ на потребителското поведение, а правилното му приложение води до конкурентно предимство, изграждащо основите на новия бизнес. Опитът му показва, че водещи за последващата устойчивост на бизнеса са постоянния фокус и качеството и мотивация на ръководния екип.

Александър започва участието си в BASE като лектор още в първите издания на програмата, а в момента е проектен лидер на проекта в София и отговаря за общността от завършилите. Прекия поглед върху участниците му показва, че програмата е най-полезна за тези, които са готови да направят следващата стъпка в предприемаческата си кариера. Най-голям ефект има за тези, които са на стъпка да преминат от идея към прототип и първи продажби, а от тях и към изграждането на бизнес модел, надграждащ текущото странично хоби. BASE се оказва много добър инструмент и за тези с нужда от разширяване на вече работещ бизнес в посока достигането до нови клиенти. Друг основен лост на програмата е подкрепаната за участниците от лекторите, които спомагат реализацията на проектите и личната мотивация на участниците по пътя им към успеха.

Владислав Симов

Изпълнителен директор и основател на „Доместина“

Предприемачеството е свобода

„Предприемачеството е свобода. Ако вие искате да живеете по-добре и да имате повече свобода да следвате личното си щастие и цели, а не да следвате рамките на някой друг, значи сте готови за предприемачи.“

Надя Захариева

Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация „Америка за България“

Финансово планиране
за начинаещ бизнес в 8 стъпки

Надя Захариева има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е мениджър интестиции в програмата за финансиране на хотели в Българо-американската кредитна банка, а преди това в Българо-американския инвестиционен фонд. Понастоящем е програмен директор в отдел „Бизнес, предприемачество и технологии" на Фондацията.

Лукан Червенков

Собственик на българската марка чорапи "Shushon"

Предприемачеството е приключение, от което винаги печелиш

Според Лукан Червенков, 1 + 1 = 3. Това не е пропуск в математическата му подготовка, а синтез на предприемаческата му философия. Той вярва, че ако човек сподели идеята си с друг, накрая двамата ще се окажат с три идеи – и то още по-добри от първоначалните.

Бистра Кирова

Изпълнителен директор на Детски научен център „Музейко“

Лидерството може да се научи, а добрият мениджър е всъщност убедителен лидер

Бистра Кирова ръководи първия Детски научен център у нас „Музейко“ от идеята за неговото създаване през цялата му реализация и в момента управлява екип от 40 души.

Недялко Дервенков

изпълнителен директор на BESCO - Българската стартъп асоциация

Смисълът да стартираш собствен бизнес е много ясен - да направиш средата си по-добро място.

Недялко Дервенков (Нед) от години помага за изграждане на асоциация от стартъпи. Българската стартъп асоциация (BESCO), на която е изпълнителен директор към момента представлява над 500 иновативни стартиращи предприятия.

Цветан Давидков

Важно е и мениджърът, и служителите да се стремят да разберат как мислят другите.​

Професор Цветан Давидков е преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и дългогодишен ръководител на катедра „Стопанско управление“ в Стопанския факултет.