Уроци от предприемачи

Десислава Гатева

Създател на пекарна Хляб и Питки, гр. Елин Пелин

Правилните грешки на "Хляб и питки"...

Това е история за топлия хляб, който никога не стига цял вкъщи. Със спомена за липсващата половинка, Десислава Гатева създава “Хляб и Питки” в Елин Пелин.

В началото има само носталгия по онзи аромат и никакви знания – още първия ден чегърта преливащо тесто от плочките. Това е и история за учене в движение – от добри хора, от клипове в YouTube и от BASE – безплатната обучителна програма за стартиращи предприемачи на Фондация “Америка за България”. Деси още прави “правилните грешки” и още се учи как се прави бизнес, но не се отказва.  

Това е историята й за трудните първи стъпки и научените уроци: 

Още видеа

Ясен Ников превръща хобито си в професия и създавa Nikov Knives. Дълго време отлага тази крачка и смята това за най-големя си провал. Как се променят нещата когато удоволствието се превърне в работа и кои са нещата, които непременно трябва да се предвидят преди големия скок?
„Пчеларят на бъдещето“ е историята на Сергей Петров, който разбира езика на пчелите. Заедно с екипа си, той вкарва науката в кошера на бъдещето, разработен заедно с пет световни университета. Истински мед свързва хората с пчеларите без посредници