Уроци от предприемачи
Георги Христов
Създател на крафт бира “Айляк”

От корпоративния свят до предприемачеството...
Пътят на „Айляк“ е дълъг. Георги развива вкус към добрата бира, докато учи във Франция и обикаля Европа. След кратък престой в корпоративния свят (работи като одитор в Ernst & Young) – и след като изчита всичко за пивоварството, до което успява да се добере – решава да се занимава с производство на крафт бира. Следват експерименти на готварската печка вкъщи, а по-късно и инвестиция в домашна пивоварна. Приятелите му са първите дегустатори, а първите продажби започват едва след като Георги достига до формула, която постига перфектен баланс между аромат, горчивина и плътност.
В момента крафт бира „Айляк“ може да се намери в специализираните барове и магазини из цяла България и бизнесът му се развива все по-успешно. Но смята, че най-важното за успех в предприемачеството е човек да не се предава и да пробва да почука на всяка врата. Да вярва в идеята си и да я отстоява твърдо. Да знае, че всеки ден, в който полага усилие да развива начинанието си, ще бъде ден, в който е научил нещо ново и това знание ще остане, дори сегашният му бизнес да не бъде финансово успешен.
Това е историята на Георги и съветите му към стартиращите предприемачи: