Уроци от предприемачи

Георги Христов

Създател на крафт бира “Айляк”

От корпоративния свят до предприемачеството...

Пътят на „Айляк“ е дълъг. Георги развива вкус към добрата бира, докато учи във Франция и обикаля Европа. След кратък престой в корпоративния свят (работи като одитор в Ernst & Young) – и след като изчита всичко за пивоварството, до което успява да се добере – решава да се занимава с производство на крафт бира. Следват експерименти на готварската печка вкъщи, а по-късно и инвестиция в домашна пивоварна. Приятелите му са първите дегустатори, а първите продажби започват едва след като Георги достига до формула, която постига перфектен баланс между аромат, горчивина и плътност.

В момента крафт бира „Айляк“ може да се намери в специализираните барове и магазини из цяла България и бизнесът му се развива все по-успешно. Но смята, че най-важното за успех в предприемачеството е човек да не се предава и да пробва да почука на всяка врата. Да вярва в идеята си и да я отстоява твърдо. Да знае, че всеки ден, в който полага усилие да развива начинанието си, ще бъде ден, в който е научил нещо ново и това знание ще остане, дори сегашният му бизнес да не бъде финансово успешен.

Това е историята на Георги и съветите му към стартиращите предприемачи: 

Още видеа

Финалният епизод на поредицата "Успелите преди успехите". "Когато ги видиш заедно са още по-вдъхновяващи" - отличниците на Бизнес академията за стартиращи предприемачи /BASE/ са упорити хора, започнали от нулата и преминали през епични грешки и провали. Научете повече за тяхните премеждия във финалния епизод от серията.
"Магаре в Космоса" е историята на Гергана Стоева, която лиофилизира магарешко мляко и произвежда бонбони, коластра и пробиотици от сухо магарешко мляко. За бизнеса си казва, че е сложила каруцата пред магарето: първо купила животните и после решила да прави бизнес от това. "Магери милк" бързо се превръща в успешна ракета носител.