Уроци от предприемачи

Оля Антонова

In malina veritas...

От маркетинг директор в голяма корпорация, базирана в Ирландия, до основен виновник уникалното малиново вино на Трастена да се наложи успешно на пазара.   

„In malina veritas“ чете на корковата тапа всеки, който отвори бутилка вино „Трастена“ – истината е в малината. Оля Антонова вярва в това мото от мига, в който с мъжа й започват да налагат „странното си малиново вино“ на пазар, който трудно приема нови и различни играчи. Днес е благодарна, че са се борили за мястото си на винения рафт. Потребителите им ги обожават, успехите им са много, но Оля говори за провалите и най-трудните моменти на „Трастена“. Прави го, за да подкрепи тези, които стартират сега. 

Вижте ценните уроци на Оля: 

Още видеа

"Магаре в Космоса" е историята на Гергана Стоева, която лиофилизира магарешко мляко и произвежда бонбони, коластра и пробиотици от сухо магарешко мляко. За бизнеса си казва, че е сложила каруцата пред магарето: първо купила животните и после решила да прави бизнес от това. "Магери милк" бързо се превръща в успешна ракета носител.
Когато започват да изграждат пивоварната си, братя Дурчеви не знаят как се прави бира. За такова нещо, освен голямо желание, се иска и голяма смелост. Името на бирата идва лесно – от градския сленг за това да си смел. Това е и посланието, което изпращат с крафт бирата си.