Skip to content

Уроци от предприемачи

Лазар Лазаров и Стелиан Радовенски

Създатели на MADE RIGHT, Плевен

Бод след бод...

“MADE RIGHT” е история за лудата идея на шивач и IT-специалист да създадат собствена марка за персонализирани мъжки ризи.

Идеята се ражда в дискотека, а след първите месеци работа печелят едва … 17 лв. Момчетата, обаче, са упорити и бод след бод създават бизнеса си от нулата. За съзнателното решение да ходиш на работа с кеф и постоянството да не спираш, когато е трудно, разказват Лазар Лазаров и Стелиан Радовенски.

Лазар е един от финалистите на безплатната обучителна програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи на Фондация “Америка за България”. Финансовата награда от 4,000 лв. е и първата сума, с която стартират бизнеса си.

Още видеа

"Магаре в Космоса" е историята на Гергана Стоева, която лиофилизира магарешко мляко и произвежда бонбони, коластра и пробиотици от сухо магарешко мляко. За бизнеса си казва, че е сложила каруцата пред магарето: първо купила животните и после решила да прави бизнес от това. "Магери милк" бързо се превръща в успешна ракета носител.
Когато започват да изграждат пивоварната си, братя Дурчеви не знаят как се прави бира. За такова нещо, освен голямо желание, се иска и голяма смелост. Името на бирата идва лесно – от градския сленг за това да си смел. Това е и посланието, което изпращат с крафт бирата си.