Skip to content

Уроци от предприемачи

Лазар Лазаров и Стелиан Радовенски

Създатели на MADE RIGHT, Плевен

Бод след бод...

“MADE RIGHT” е история за лудата идея на шивач и IT-специалист да създадат собствена марка за персонализирани мъжки ризи.

Идеята се ражда в дискотека, а след първите месеци работа печелят едва … 17 лв. Момчетата, обаче, са упорити и бод след бод създават бизнеса си от нулата. За съзнателното решение да ходиш на работа с кеф и постоянството да не спираш, когато е трудно, разказват Лазар Лазаров и Стелиан Радовенски.

Лазар е един от финалистите на безплатната обучителна програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи на Фондация “Америка за България”. Финансовата награда от 4,000 лв. е и първата сума, с която стартират бизнеса си.

Още видеа

Ясен Ников превръща хобито си в професия и създавa Nikov Knives. Дълго време отлага тази крачка и смята това за най-големя си провал. Как се променят нещата когато удоволствието се превърне в работа и кои са нещата, които непременно трябва да се предвидят преди големия скок?
„Пчеларят на бъдещето“ е историята на Сергей Петров, който разбира езика на пчелите. Заедно с екипа си, той вкарва науката в кошера на бъдещето, разработен заедно с пет световни университета. Истински мед свързва хората с пчеларите без посредници