Недялко Дервенков

Изпълнителен директор на BESCO - Българската стартъп асоциация
Смисълът да стартираш собствен бизнес е много ясен - да направиш средата си по-добро място.

Недялко Дервенков (Нед) от години помага за изграждане на асоциация от стартъпи. Българската стартъп асоциация (BESCO), на която е изпълнителен директор към момента представлява над 500 иновативни стартиращи предприятия.

Според него истински устойчивите компании, тези които оцеляват най-тежките изпитания по пътя на успеха, са именно компаниите изградени от хора, чиято мотивация идва от факта за устойчива промяна на средата. Колкото по-голяма е мечтата за промяна, колкото по-силна е вярата в нея, толкова по-големи са шансовете за успех. Само най-чистата мотивация помага за преодоляване на високата смъртност на новостартирания бизнес. И много, много работа.

Нед свързва програма BASE с много работа за всички участници в нея. Освен, че курсистите трябва да се потрудят, за да наваксат с непознатата материя по различните теми, лекторите и менторите също дават своя принос като предават знанията и опита си. Но тази работа се отплаща скоростно – от създаване на нови кръгове и познанства от предприемачи, до увереността за стартиране на собствен бизнес. Проверено. Работещо.

Недялко Дервенков се включва като лектор в изданията на програма BASE в София и Враца, където споделя своя личен предприемачески опит в сферата на продажбите. Други любопитни подробности за него можете да откриете ТУК.

Борислав Враджалиев

регионален мениджър „Гудиър България“ Успява този, който вярва във възможностите си Да открехва вратата към успеха пред другите е призвание за Борислав Враджалиев. Като мотивационен лектор с над 200 проведени обучения и семинари в 14 страни на три континента, той провокира компании и бизнес лидери да намират оптимални решения за работата си и да постигат по-добри резултати.

Владислав Симов

Изпълнителен директор и основател на „Доместина“ Предприемачеството е свобода „Предприемачеството е свобода. Ако вие искате да живеете по-добре и да имате повече свобода да следвате личното си щастие и цели, а не да следвате рамките на някой друг, значи сте готови за предприемачи.“

Надя Захариева

Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация „Америка за България“ Финансово планиране за начинаещ бизнес в 8 стъпки Надя Захариева има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е мениджър интестиции в програмата за финансиране на хотели в Българо-американската кредитна банка, а преди това в Българо-американския инвестиционен фонд. Понастоящем е програмен директор в отдел „Бизнес, предприемачество и технологии" на Фондацията.

Лукан Червенков

Собственик на българската марка чорапи "Shushon" Предприемачеството е приключение, от което винаги печелиш Според Лукан Червенков, 1 + 1 = 3. Това не е пропуск в математическата му подготовка, а синтез на предприемаческата му философия. Той вярва, че ако човек сподели идеята си с друг, накрая двамата ще се окажат с три идеи – и то още по-добри от първоначалните.

Бистра Кирова

Изпълнителен директор на Детски научен център „Музейко“ Лидерството може да се научи, а добрият мениджър е всъщност убедителен лидер Бистра Кирова ръководи първия Детски научен център у нас „Музейко“ от идеята за неговото създаване през цялата му реализация и в момента управлява екип от 40 души.

Цветан Давидков

преподавател в СУ „Свети Климент Охридски“ Важно е и мениджърът, и служителите да се стремят да разберат как мислят другите.​ Професор Цветан Давидков е преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и дългогодишен ръководител на катедра „Стопанско управление“ в Стопанския факултет.