Уроци от предприемачи

Сидония Радева

Поверително от кухнята...

Тя сбъдва мечтата си за собствен ресторант, а после се отказва от него, защото губи почти всичко останало. Навлиза в света на консултантския бизнес и е много по-щастлива в новата си роля. 

Сега е консултант на рестобар „Константинов“ и веригата ресторанти „Щастливеца“ . За страстта, амбицията и това да не пропуснеш нито едно стъпало по пътя си, разказва Сидония Радева – шеф-готвачът, работил в  ресторант със звезда Мишлен. Добрата развръзка идва когато решава да се откаже от развития си бизнес и да го замени с друг, но уроците от това си заслужават. 

Това е историята на шеф Сидония Радева: 

Още видеа

"Магаре в Космоса" е историята на Гергана Стоева, която лиофилизира магарешко мляко и произвежда бонбони, коластра и пробиотици от сухо магарешко мляко. За бизнеса си казва, че е сложила каруцата пред магарето: първо купила животните и после решила да прави бизнес от това. "Магери милк" бързо се превръща в успешна ракета носител.
Когато започват да изграждат пивоварната си, братя Дурчеви не знаят как се прави бира. За такова нещо, освен голямо желание, се иска и голяма смелост. Името на бирата идва лесно – от градския сленг за това да си смел. Това е и посланието, което изпращат с крафт бирата си.