Станимира Георгиева

Cъздател на ателие за шоколад
"Stanimira Chocolate House"
Как се прави шоколад с кауза

Станимира Георгиева е от София и има Магистърска степен по Математика и Компютърни науки от Софийския Университет „Свети Климент Охридски“.

Започва кариерата си като учител по математика в пети клас. По-късно работи във фирма за организация на международни конференции и преводи на своя приятелка, стартирала в голямата криза през 1995г. Следват повече от четиринадесет години успешна кариера в групата на УниКредит като Директор човешки ресурси, Член на Управителния съвет и Вицепрезидент в подразделение в Румъния.

Страстта към шоколада и един изненадващ подарък (курс за производство на шоколад) я превръщат в мастер шоколатиер и предприемач със своето начинание Stanimira Chocolate House. За нея шоколадът може да бъде инструмент за вдъхновение и сплотяване на работни екипи, средство за набиране на средства в благотворителни кампании, промотиране на социални каузи, израз на креативност, както и стимул за споделяне и радост.

През 2014г. се сертифицира след интензивна професионална програма в Академия Ecole Chocolat, Ванкувър, Канада и специализация в Кулинарната Академия на Калебо, Белгия. От тогава до днес продължава да награжда кулинарните си умения всяка година в най-престижните световни училища.

Устремена, чрез работата си да създава стойност, радост, вдъхновение, Станимира си е поставила за цел да продължи и в още по-широк аспект да подпомага проекти със социална насоченост, особено в трудовата заетост на лица с интелектуални затруднения и в неравностойно положение. Едно е сигурно – бизнесът е много сладък.

Тя е член на Борда на Англо-Американско Училище в София и член на Борд на Съветниците на три неправителствени организации в Румъния.

Станимира се включва като лектор в програма BASE в Средногорието, където е лектор по темите за организация на производството и ценообразуване.

Бистра Кирова

Изпълнителен директор на Детски научен център „Музейко“

Лидерството може да се научи, а добрият мениджър е всъщност убедителен лидер

Бистра Кирова ръководи първия Детски научен център у нас „Музейко“ от идеята за неговото създаване през цялата му реализация и в момента управлява екип от 40 души.

Владислав Симов

Изпълнителен директор и основател на „Доместина“

Предприемачеството е свобода

Доместина е една от най-бързо развиващите се компании, която революционизира начина, по който хората могат да използват помощ за домакинските си задължения.

„Предприемачеството е свобода. Ако вие искате да живеете по-добре и да имате повече свобода да следвате личното си щастие и цели, а не да следвате рамките на някой друг, значи сте готови за предприемачи.“

Надя Захариева

Програмен директор "Благоприятна бизнес среда", "Фондацията „Америка за България“

Финансово планиране
за начинаещ бизнес в 8 стъпки

Надя Захариева има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е мениджър интестиции в програмата за финансиране на хотели в Българо-американската кредитна банка, а преди това в Българо-американския инвестиционен фонд. Понастоящем е програмен директор в отдел „Развитие на частния сектор" на Фондацията.

Лукан Червенков

Собственик на българската марка чорапи "Shushon"

Предприемачеството е приключение, от което винаги печелиш

Според Лукан Червенков, 1 + 1 = 3. Това не е пропуск в математическата му подготовка, а синтез на предприемаческата му философия. Той вярва, че ако човек сподели идеята си с друг, накрая двамата ще се окажат с три идеи – и то още по-добри от първоначалните.

Георги Христов

Създател на крафт бира „Айляк“

Как Георги прави България по-добро място с Айляк

На много от снимките, които слага във Фейсбук, Георги Христов въплъщава айляка – кадърът е запечатал красива гледка, слънцето пече, а усещането за безвремие е осезаемо. В живота обаче производителят на крафт бирата „Айляк“ постоянно се движи. За работа или удоволствие, Георги често е на път.