
Станимира Георгиева
Cъздател на ателие за шоколад
"Stanimira Chocolate House"
Как се прави шоколад с кауза
Станимира Георгиева е от София и има Магистърска степен по Математика и Компютърни науки от Софийския Университет „Свети Климент Охридски“.
Започва кариерата си като учител по математика в пети клас. По-късно работи във фирма за организация на международни конференции и преводи на своя приятелка, стартирала в голямата криза през 1995г. Следват повече от четиринадесет години успешна кариера в групата на УниКредит като Директор човешки ресурси, Член на Управителния съвет и Вицепрезидент в подразделение в Румъния.
Страстта към шоколада и един изненадващ подарък (курс за производство на шоколад) я превръщат в мастер шоколатиер и предприемач със своето начинание Stanimira Chocolate House. За нея шоколадът може да бъде инструмент за вдъхновение и сплотяване на работни екипи, средство за набиране на средства в благотворителни кампании, промотиране на социални каузи, израз на креативност, както и стимул за споделяне и радост.
През 2014г. се сертифицира след интензивна професионална програма в Академия Ecole Chocolat, Ванкувър, Канада и специализация в Кулинарната Академия на Калебо, Белгия. От тогава до днес продължава да награжда кулинарните си умения всяка година в най-престижните световни училища.
Устремена, чрез работата си да създава стойност, радост, вдъхновение, Станимира си е поставила за цел да продължи и в още по-широк аспект да подпомага проекти със социална насоченост, особено в трудовата заетост на лица с интелектуални затруднения и в неравностойно положение. Едно е сигурно – бизнесът е много сладък.
Тя е член на Борда на Англо-Американско Училище в София и член на Борд на Съветниците на три неправителствени организации в Румъния.
Станимира се включва като лектор в програма BASE в Средногорието, където е лектор по темите за организация на производството и ценообразуване.