През 2014г. се сертифицира след интензивна професионална програма в Академия Ecole Chocolat, Ванкувър, Канада и специализация в Кулинарната Академия на Калебо, Белгия. От тогава до днес продължава да награжда кулинарните си умения всяка година в най-престижните световни училища.
Устремена, чрез работата си да създава стойност, радост, вдъхновение, Станимира си е поставила за цел да продължи и в още по-широк аспект да подпомага проекти със социална насоченост, особено в трудовата заетост на лица с интелектуални затруднения и в неравностойно положение. Едно е сигурно – бизнесът е много сладък.
Тя е член на Борда на Англо-Американско Училище в София и член на Борд на Съветниците на три неправителствени организации в Румъния.
Станимира се включва като лектор в програма BASE в Средногорието, където е лектор по темите за организация на производството и ценообразуване.