Skip to content

Станимира Георгиева

Cъздател на ателие за шоколад
"Stanimira Chocolate House"
Как се прави шоколад с кауза

Станимира Георгиева е от София и има Магистърска степен по Математика и Компютърни науки от Софийския Университет „Свети Климент Охридски“.

Започва кариерата си като учител по математика в пети клас. По-късно работи във фирма за организация на международни конференции и преводи на своя приятелка, стартирала в голямата криза през 1995г. Следват повече от четиринадесет години успешна кариера в групата на УниКредит като Директор човешки ресурси, Член на Управителния съвет и Вицепрезидент в подразделение в Румъния.

Страстта към шоколада и един изненадващ подарък (курс за производство на шоколад) я превръщат в мастер шоколатиер и предприемач със своето начинание Stanimira Chocolate House. За нея шоколадът може да бъде инструмент за вдъхновение и сплотяване на работни екипи, средство за набиране на средства в благотворителни кампании, промотиране на социални каузи, израз на креативност, както и стимул за споделяне и радост.

През 2014г. се сертифицира след интензивна професионална програма в Академия Ecole Chocolat, Ванкувър, Канада и специализация в Кулинарната Академия на Калебо, Белгия. От тогава до днес продължава да награжда кулинарните си умения всяка година в най-престижните световни училища.

Устремена, чрез работата си да създава стойност, радост, вдъхновение, Станимира си е поставила за цел да продължи и в още по-широк аспект да подпомага проекти със социална насоченост, особено в трудовата заетост на лица с интелектуални затруднения и в неравностойно положение. Едно е сигурно – бизнесът е много сладък.

Тя е член на Борда на Англо-Американско Училище в София и член на Борд на Съветниците на три неправителствени организации в Румъния.

Станимира се включва като лектор в програма BASE в Средногорието, където е лектор по темите за организация на производството и ценообразуване.

Борислав Враджалиев

регионален мениджър „Гудиър България“ Успява този, който вярва във възможностите си Да открехва вратата към успеха пред другите е призвание за Борислав Враджалиев. Като мотивационен лектор с над 200 проведени обучения и семинари в 14 страни на три континента, той провокира компании и бизнес лидери да намират оптимални решения за работата си и да постигат по-добри резултати.

Владислав Симов

Изпълнителен директор и основател на „Доместина“ Предприемачеството е свобода „Предприемачеството е свобода. Ако вие искате да живеете по-добре и да имате повече свобода да следвате личното си щастие и цели, а не да следвате рамките на някой друг, значи сте готови за предприемачи.“

Надя Захариева

Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация „Америка за България“ Финансово планиране за начинаещ бизнес в 8 стъпки Надя Захариева има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е мениджър интестиции в програмата за финансиране на хотели в Българо-американската кредитна банка, а преди това в Българо-американския инвестиционен фонд. Понастоящем е програмен директор в отдел „Бизнес, предприемачество и технологии" на Фондацията.

Лукан Червенков

Собственик на българската марка чорапи "Shushon" Предприемачеството е приключение, от което винаги печелиш Според Лукан Червенков, 1 + 1 = 3. Това не е пропуск в математическата му подготовка, а синтез на предприемаческата му философия. Той вярва, че ако човек сподели идеята си с друг, накрая двамата ще се окажат с три идеи – и то още по-добри от първоначалните.

Бистра Кирова

Изпълнителен директор на Детски научен център „Музейко“ Лидерството може да се научи, а добрият мениджър е всъщност убедителен лидер Бистра Кирова ръководи първия Детски научен център у нас „Музейко“ от идеята за неговото създаване през цялата му реализация и в момента управлява екип от 40 души.

Недялко Дервенков

изпълнителен директор на BESCO - Българската стартъп асоциация Смисълът да стартираш собствен бизнес е много ясен - да направиш средата си по-добро място. Недялко Дервенков (Нед) от години помага за изграждане на асоциация от стартъпи. Българската стартъп асоциация (BESCO), на която е изпълнителен директор към момента представлява над 500 иновативни стартиращи предприятия.