Истории на участници

Таня Цветкова

Социално предприятие за ръчна изработка на подаръци и сувенири decor.atelie, гр. Враца

Социално предприятие за ръчна изработка на подаръци и сувенири

Участието ми в Програма BASE и лекторите ме вдъхновиха да се развивам и продължавам в начинанията си, помогна ми да получа нови знания, да структурирам идеите си и да поема във вярната посока. Срещите с други предприемачи – както участници, така също и лектори, ми показа, че целта е постижима и трудностите са преодолими. Благодаря!

Ателие ДЕКОР е социално предприятие за ръчна изработка на подаръци и сувенири. Нашите продукти са насочени към ценителите на българското, естествените материали и нестандартния дизайн. Добавената стойност на продуктите ни е възможността да бъдат подкрепени майки на деца с увреждания, както и лица с увреждания, чрез обучения в различни техники и стимулиране на тяхната финансова независимост. 

Благодаря, че уважавате нашия труд и любов, вложени във всяко изделие! 

Към настоящия момент подготвям програма за обучения, насочени към майки и родители на деца с увреждания от Враца и региона; разработвам коледните модели и идентифицирам канали за разпространение.

Още истории

Вулканизатор, с. Манастирище

По пътя на мечтите с Михаела Тошкова

Обучителната програма BASE за мен беше много полезна, тъй като се запознах с много хора, с които обмених идеи и опит. Лекторите ни разкриха много тънкости за успешно разработване на бизнес идея. Програмата ни предостави възможността да се запознаем с предприемачи, стартирали именно като нас, без наличие на голям капитал и без опит.

След като завърших успешно обучителната програма и получих награда, тя ми беше достатъчна, за да закупя машина за баланс на гуми – втора ръка. Машината закупих от оторизиран сервиз в Австрия, който я подменя не заради проблем, а защото…

Езиков център ABC, гр. Пирдоп

Как се прави образователна промяна с… дистанционно​

Мария Радунчева е преподавател по английски език. След няколко години преподавателска дейност в училища тя осъзнава две неща – за да усвоят добре езика, децата трябва да започнат да го учат още в предучилищна възраст и преподаването трябва да е интерактивно.

Затова Мария основа езиков център ABC в град Пирдоп. Тук групите са малки и никой не се скатава. Всички деца имат възможност да практикуват своя английски, поради което учениците ѝ започват училище с добро ниво на езика.

Мария отрано осъзнава важната роля на технологиите в обучението. През 2012 г., преди да успее да се снабди с професионална интерактивна дъска, тя сама си изработва такава – с помощта на дистанционно от Nintendo, видео инструкции от YouTube и малко въображение. Днес езиков център ABC предлага и уроци по програмиране.