Истории на участници

Ваня Любенова

Къща за гости “Мечта”, с. Лютиброд

Къща за гости „Мечта“

Моят бизнес е къща за гости “Мечта” в китното селце Лютиброд. Къщата ни отвори врати за хора от всички възрасти, почиващи, празнуващи, работещи и т.н.

Благодарение на наградния фонд от програмата BASE, който получих, закупих пейки с маси и барбекю за външната ни трапезария. Oстава само басейна, който се надявам в скоро време да изградим.

Благодарение на опита, който натрупах в програмата BASE за маркетинг и продажби, бизнесът ми се разраства. Благодаря на г-жа Негулова, г-н Симеонов, обучителите от Google дигитален гараж, които ни помогнаха за нашия сайт, в следствие на което имаме вече посещаемост от САЩ, Англия и Русия, както и на всички други, включили се в обучението.

Още истории

Вулканизатор, с. Манастирище По пътя на мечтите с Михаела Тошкова Обучителната програма BASE за мен беше много полезна, тъй като се запознах с много хора, с които обмених идеи и опит. Лекторите ни разкриха много тънкости за успешно разработване на бизнес идея. Програмата ни предостави възможността да се запознаем с предприемачи, стартирали именно като нас, без наличие на голям капитал и без опит. След като завърших успешно обучителната програма и получих награда, тя ми беше достатъчна, за да закупя машина за баланс на гуми - втора ръка. Машината закупих от оторизиран сервиз в Австрия, който я подменя не заради проблем, а защото стандартът в държавата им не позволява да работят с техника, употребявана повече от две години. Предстоят ми още важни стъпки, за да успея да осъществя напълно проектната ми идея. Тя включва довършителен ремонт на временна конструкция, върху терен под наем в с. Манастирище, общ. Хайредин, обл. Враца, която ще се използва за извършване на услугите по дейността. След направеното проучване на предлагането на гумаджийските услуги за автомобилите в района се очаква бизнес идеята да има успешна реализация. Основната идея е чрез сервиза за гуми да предоставим на населението в района висококвалифицирана помощ при необходимост от ремонт и поддръжка на гумите и джантите на автомобилите им. Качествените характеристики на извършваните услуги са качествени материали и инвентар, материално-техническа база и богат набор от машини. Във вулканизаторът се предвижда да се предлагат пълна гама от услуги, свързани с гумите и джантите на автомобилите, професиoнално отношение, гъвкав срок на изпълнение и оптимална цена на услугата.
Езиков център ABC, гр. Пирдоп Как се прави образователна промяна с… дистанционно​ Мария Радунчева е преподавател по английски език. След няколко години преподавателска дейност в училища тя осъзнава две неща – за да усвоят добре езика, децата трябва да започнат да го учат още в предучилищна възраст и преподаването трябва да е интерактивно. Затова Мария основа езиков център ABC в град Пирдоп. Тук групите са малки и никой не се скатава. Всички деца имат възможност да практикуват своя английски, поради което учениците ѝ започват училище с добро ниво на езика. Мария отрано осъзнава важната роля на технологиите в обучението. През 2012 г., преди да успее да се снабди с професионална интерактивна дъска, тя сама си изработва такава – с помощта на дистанционно от Nintendo, видео инструкции от YouTube и малко въображение. Днес езиков център ABC предлага и уроци по програмиране.