Истории на участници

Ваня Любенова

Къща за гости “Мечта”, с. Лютиброд

Къща за гости „Мечта“

Моят бизнес е къща за гости “Мечта” в китното селце Лютиброд. Къщата ни отвори врати за хора от всички възрасти, почиващи, празнуващи, работещи и т.н.

Благодарение на наградния фонд от програмата BASE, който получих, закупих пейки с маси и барбекю за външната ни трапезария. Oстава само басейна, който се надявам в скоро време да изградим.

Благодарение на опита, който натрупах в програмата BASE за маркетинг и продажби, бизнесът ми се разраства. Благодаря на г-жа Негулова, г-н Симеонов, обучителите от Google дигитален гараж, които ни помогнаха за нашия сайт, в следствие на което имаме вече посещаемост от САЩ, Англия и Русия, както и на всички други, включили се в обучението.

Още истории

Вулканизатор, с. Манастирище

По пътя на мечтите с Михаела Тошкова

Обучителната програма BASE за мен беше много полезна, тъй като се запознах с много хора, с които обмених идеи и опит. Лекторите ни разкриха много тънкости за успешно разработване на бизнес идея. Програмата ни предостави възможността да се запознаем с предприемачи, стартирали именно като нас, без наличие на голям капитал и без опит.

След като завърших успешно обучителната програма и получих награда, тя ми беше достатъчна, за да закупя машина за баланс на гуми – втора ръка. Машината закупих от оторизиран сервиз в Австрия, който я подменя не заради проблем, а защото…

Езиков център ABC, гр. Пирдоп

Как се прави образователна промяна с… дистанционно​

Мария Радунчева е преподавател по английски език. След няколко години преподавателска дейност в училища тя осъзнава две неща – за да усвоят добре езика, децата трябва да започнат да го учат още в предучилищна възраст и преподаването трябва да е интерактивно.

Затова Мария основа езиков център ABC в град Пирдоп. Тук групите са малки и никой не се скатава. Всички деца имат възможност да практикуват своя английски, поради което учениците ѝ започват училище с добро ниво на езика.

Мария отрано осъзнава важната роля на технологиите в обучението. През 2012 г., преди да успее да се снабди с професионална интерактивна дъска, тя сама си изработва такава – с помощта на дистанционно от Nintendo, видео инструкции от YouTube и малко въображение. Днес езиков център ABC предлага и уроци по програмиране.