Предприемачество във Врачанския затвор

През ноември 2019, програма BASE стартира във Врачанския затвор. Лекциите водят проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на Софийския университет и Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение за малък и среден бизнес. В програмата се включиха 30 затворници. Идеите им са най-различни – увеселително корабче по Дунав, спортен риболов, отглеждане на минзухари за шафран, овощна градина, залесяване, конна база. „Програмата дава на хората възможност да мислят за бъдещето, да чертаят планове и да научават нещо ново.

Посещават я с желание и очакват с нетърпение всеки следващ час. Надявам се това да им даде възможност за реализация, когато излязат“, споделя Илия Ценов, началник „Социални дейности“. Програмата ще завърши през февруари, когато участниците ще защитят пред жури своите бизнес планове. Идеята за BASE в затвора се роди след среща с основоположника на програма BASE в САЩ, Чарли Тачер, който сподели с екипа на Фондация „Америка за България“, че обучението по предприемачество сред затворници в Щатите има положителен ефект върху тяхната социализация.

Галерия

Още новини

Стартира първото обучение по програма BASE в Елин Пелин

На 22 октомври в сградата на Община Елин Пелин, залата до Центъра за административно обслужване ЦАО, се проведе официалното откриване на първотото обучение по програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/ в Елин Пелин.

Фото студио „Твоят момент“ беше фаворитът на финала на BASE в Плевен

На 30 септември в Плевен завърши второто издание на обучителната програма BASE на Фондация „Америка за България“, която се реализира в града в партньорство с Национално сдружение на малкия и средния бизнес.