Предприемачество във Врачанския затвор

През ноември 2019, програма BASE стартира във Врачанския затвор. Лекциите водят проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на Софийския университет и Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение за малък и среден бизнес. В програмата се включиха 30 затворници. Идеите им са най-различни – увеселително корабче по Дунав, спортен риболов, отглеждане на минзухари за шафран, овощна градина, залесяване, конна база. „Програмата дава на хората възможност да мислят за бъдещето, да чертаят планове и да научават нещо ново.

Посещават я с желание и очакват с нетърпение всеки следващ час. Надявам се това да им даде възможност за реализация, когато излязат“, споделя Илия Ценов, началник „Социални дейности“. Програмата ще завърши през февруари, когато участниците ще защитят пред жури своите бизнес планове. Идеята за BASE в затвора се роди след среща с основоположника на програма BASE в САЩ, Чарли Тачер, който сподели с екипа на Фондация „Америка за България“, че обучението по предприемачество сред затворници в Щатите има положителен ефект върху тяхната социализация.

Галерия

Още новини

Микро и малки бизнеси могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 10 хиляди лева

173 милиона лева са заделени за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Полезни ресурси за бизнеса по време на криза и не само

Екипът на програма BASE подбра за вас полезни ресурси, които може да използвате в помощ на бизнеса си. Част от тях са със свободен достъп заради извънредната ситуация, а други ще може да ползвате и след това.