Предприемачество във Врачанския затвор

През ноември 2019, програма BASE стартира във Врачанския затвор. Лекциите водят проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на Софийския университет и Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение за малък и среден бизнес. В програмата се включиха 30 затворници. Идеите им са най-различни – увеселително корабче по Дунав, спортен риболов, отглеждане на минзухари за шафран, овощна градина, залесяване, конна база. „Програмата дава на хората възможност да мислят за бъдещето, да чертаят планове и да научават нещо ново.

Посещават я с желание и очакват с нетърпение всеки следващ час. Надявам се това да им даде възможност за реализация, когато излязат“, споделя Илия Ценов, началник „Социални дейности“. Програмата ще завърши през февруари, когато участниците ще защитят пред жури своите бизнес планове. Идеята за BASE в затвора се роди след среща с основоположника на програма BASE в САЩ, Чарли Тачер, който сподели с екипа на Фондация „Америка за България“, че обучението по предприемачество сред затворници в Щатите има положителен ефект върху тяхната социализация.

Галерия

Още новини

Програма BASE набира участници в Смолян

Специален фокус на Програмата в Смолян е развитието на бизнес идеи, базирани върху възможностите, които природата и богатото биоразнообразие на региона предоставят.

Шест бизнес проекта си разделиха наградния фонд на BASE в София

На 12 февруари 2020 завърши класа на BASE в София, проведен в сътрудничество с Тръста за социална алтернатива и Асоциацията на българските лидери и предприемачи ABLE. Седемнадесет от участниците представиха своите бизнес идеи пред жури, гости и приятели.