Skip to content

Предприемачество във Врачанския затвор

През ноември 2019, програма BASE стартира във Врачанския затвор. Лекциите водят проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на Софийския университет и Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение за малък и среден бизнес. В програмата се включиха 30 затворници. Идеите им са най-различни – увеселително корабче по Дунав, спортен риболов, отглеждане на минзухари за шафран, овощна градина, залесяване, конна база. „Програмата дава на хората възможност да мислят за бъдещето, да чертаят планове и да научават нещо ново.

Посещават я с желание и очакват с нетърпение всеки следващ час. Надявам се това да им даде възможност за реализация, когато излязат“, споделя Илия Ценов, началник „Социални дейности“. Програмата ще завърши през февруари, когато участниците ще защитят пред жури своите бизнес планове. Идеята за BASE в затвора се роди след среща с основоположника на програма BASE в САЩ, Чарли Тачер, който сподели с екипа на Фондация „Америка за България“, че обучението по предприемачество сред затворници в Щатите има положителен ефект върху тяхната социализация.

Галерия

Още новини

Panagyurishte
Хобито на Петко Арбалиев от Панагюрище се превръща в успешен бизнес На 1 декември 2021 г. завърши третият клас на програма BASE в Панагюрище. Голямата награда от 4,000 лева спечели Петко Арбалиев с великолепните си изделия от дърво с марката Arbaliev Woodworking. А кои са другите победители – вижте тук.
Veliko Tarnovo
Рекорден брой бизнес-планове бяха представени на завършването на BASE Велико Търново Двадесет и двама участници представиха своите бизнес идеи пред взискателно жури на финала на програма BASE във Велико Търново на 30 ноември в залата на Общинския съвет в града. Вижте кои са наградените участници.