Skip to content

Проект за мобилно приложение с добавена реалност впечатли журито на BASE в Антон

На 16.09.2020 г. приключи изданието на програма BASE в Антон, което се проведе от Индустриален клъстер Средногорие с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и в партньорство с „Геотехмин“ ООД и „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД.

В ускорен курс през последните шест седмици двадесет и четири участници се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение от успели български предприемачи как да построят основите на своя малък бизнес в България.

Девет участника защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури, представлявано от Надя Захариева, Програмен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ , Фондация “Америка за България”, Цветанка Караиванова, Икономически директор, Дънди Прешъс Металс ЕАД и Станимира Георгиева, Шоколадова къща – Станимира.

Идеите на участниците се простираха от мобилно приложение, което има за цел да помогне на учениците да учат по – интересно и ефективно, образователно ателие за деца с Дислексия – „ДАРбата“ и работилница за деца „AWD – ART, WRITING & DANCING“, масажно студио „Мелани”, през арт работилничка „Handmade with… Love”, вила за гости „Eden”, помещаваща кабинет за психотерапия, изграждане на малки къщи от типа „Активен дом“, цех за преработка на билки и създаването на здравословни отвари – Живец от билки до „Biotera- пермакултурна ферма”.

Четири проекта си поделиха наградите за най-добър бизнес план. Журито класира на първо място – Петър Мутафов от с. Мирково с идеята за изграждане на малки къщи от типа „Активен дом“. Второто място бе присъдено на Любка Тодорова от гр. Пирдоп с нейната арт работилничка „Handmade with… Love”. Третото бе поделено между двама местни участници – Мария Томева от с. Чавдар с Biotera- пермакултурна ферма” и най-младият и надъхан участник – Благой Симандов, който е на 15 г. от с. Антон с неговото мобилно приложение, което има за цел да помогне на учениците да учат по – интересно, интерактивно и ефективно.

Андрей Симов, кмет на община Антон и Григор Даулов, кмет на община Чавдар раздадоха сертификати на всички участници за тяхната мотивация и активно участие по време на курса.

Индустриален клъстер Средногорие изрази благодарност към всички ментори, които отделиха време и усилия да споделят професионалните си знания и опит с участниците. Николай Минков, член на УС на Индустриален клъстер Средногорие насърчи примера от петото издание на BASE, което показа брилянтен пример за публично-частно партньорство между общини, бизнес и образование.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в