Skip to content
Veliko Tarnovo

Рекорден брой бизнес-планове бяха представени на завършването на BASE Велико Търново

Двадесет и двама участници от програма BASE във Велико Търново представиха своите бизнес идеи пред взискателно жури на 30 ноември в залата на Общинския съвет в града. След изключително оспорван дебат, журито присъди първа награда и 5,000 лева на Йорданка Венкова за идеята й да направи Пчелна къща „Перга“ за терапия с кошерен въздух. Йорданка и семейството й имат овощна градина с кошери в Долна Оряховица, където искат да развият бизнеса си с апитерапията.

Втора награда и 3,000 лева грабна Блага Вълчева и нейната идея за създаване на линия хватки за катерене със собствен бранд Vertex. Самата Блага не е катерач, но харесва планината и вече е изработила и маркетирала в чужбина първите прототипи на изделията си.

Красимир Сивов е майстор-кожар, член на сдружение „Самоводската чаршия“. През всички 20 години от съществуването си, неговата семейна фирма K&B Art непрекъснато се развива. Сега имат нужда от лазерна гравираща машина, с която да персонализират продуктите си. Красимир спечели трета награда и 2,000 лева.

Наградата на „Престиж 96“ АД връчи изпълнителният директор Дарина Стоянова, която беше и член на журито. Получи я „Самоводската чаршия“ с идеята им за изграждане на съвременен обучителен център за занаяти с мострена зала.

Мартин Трухчев от Трухчевата къща в Елена, спечели наградата на Explora – безплатен курс по дигитален маркетинг. Идеята на Мартин е да отвори деликатесен магазин във Велико Търново, в който да продава храни и напитки, произведени от бизнеси в региона.

Община Велико Търново и кметът г-н Даниел Панов връчиха награди на трима от участниците, и тримата занаятчии: Звездан Ранев, Хасан Хасанов и Миглена Чаталова. Партньор на Фондация „Америка за България“ в първото издание на програма BASE в града беше Съветът на жените в бизнеса, които отново се справиха блестящо с организацията на програмата.
Желаем успех на всички участници и нямаме търпение да видим бизнесите им пораснали!

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в