Шест бизнес проекта си разделиха наградния фонд на BASE в София

На 12 февруари 2020 завърши класа на BASE в София, проведен в сътрудничество с Тръста за социална алтернатива и Асоциацията на българските лидери и предприемачи ABLE. Седемнадесет от участниците представиха своите бизнес идеи пред жури, гости и приятели.

Наградният фонд от 30,000 лева беше разпределен между шестима начинаещи предприемачи, чиито идеи впечатлиха най-много журито. Сред тях е Янко Първанов от квартал Факултета, който ще създаде Агенция за събития „Ванилия“, която да организира празничните събития на хората от ромската общост. Награден чек получиха и Петя Маганджиева и Нели Трифонова за платформата „Скрин“, която ще разшири дейността си, като отвори SKRIN Coffee & Clothes – устойчив бизнес модел, който представлява микс между иновативен магазин за употребявани дрехи, бутикова галерия и място за срещи и събития.

Другите наградени идеи бяха на Илиян Асенов за баничарница „Традиционна“, на Маша и Милан Петрови за ателие „Sweet Décor“ и производство на декоративни фигури за украса, на Яна Вачкова за ателие „РисуВая“, което ще предлага развлекателни социални занимания по рисуване и на Калина Василева и нейната агенция ViaKali, която ще намира работа на хора от ромски произход.

Галерия

Още новини

„Семейна градина Димитрови“ спечели журито в първия онлайн финал на програма BASE в Смолян

На 17 декември се проведе първият онлайн финал в историята на обучителната програма BASE на Фондация „Америка за България“. Това стана в пилотното издание на програмата в гр. Смолян, реализирана в партньорство със Сдружение „Магна Натура“.

Стартира първото обучение по програма BASE в Елин Пелин

На 22 октомври в сградата на Община Елин Пелин, залата до Центъра за административно обслужване ЦАО, се проведе официалното откриване на първотото обучение по програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/ в Елин Пелин.