Skip to content

Впечатляващ финал на BASE в София

На 28 юли в мотивиращата и гостоприемна обстановка на зала „Америка за България“ в Софийския университет завърши двадесет и първия клас на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Въпреки прекъсването на програмата, предизвикано от пандемията с Covid-19, най-мотивираните и амбициозни 20 участника (от първоначално записалите се 60) завършиха целия курс и подобриха уменията си за проучване на пазара, как да се справят с конкуренцията и да превърнат идеите си в успешни бизнес начинания.

Бяха представени рекордните 18 бизнес плана, а представянето и избирането на победителите продължи цели пет часа и половина, като завърши в 11:30ч. вечерта, но късният час не попречи по никакъв начин на жури и участници да закрият програмата с усмивки и множество емоции. Имаше дори домашно направена торта с логото на програма BASE от една от участничките!

Журито в състав Виолета Недева – програмен директор “Бизнес, предприемачество и технологии” във Фондация „Америка за България“; Кремена Дервенкова – изпълнителен директор на Асоциация на българските лидери и предприемачи – ABLE и Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, беше изключително затруднено да реши кои от 18-те представени проекта заслужават най-много да бъдат наградени. Всички презентации бяха вълнуващи, старателно обмислени и си личеше колко много усилия бяха вложили всички участници в разработването на своите бизнес планове, както и колко са мотивирани да реализират и развият идеите си.

Първа награда от 3 000 лв. спечели Христина Христова, която е част от екипа, взел за стопанисване хижа Бонсови поляни, чието обновено откриване предстои на 1-ви август! С наградата екипът ще оборудва детски кът, с помощта на който се надява да привлече още по-голям поток от хора, а съвсем скоро ще започнат да предлагат и редица вълнуващи услуги – курсове по планинско колоездене, велообиколки из Люлин планина, курсове за първа помощ, оцеляване в планината, зимно планинарство и какво ли още не. Съветваме ви след 1-ви август да ги посетите и да ги държите под око!

Журито даде две втори награди от по 2 500 лв. – на Дарина Сотирова, за да развие бизнеса си за създаване на дъвка от изцяло натурални съставки, която се надяваме скоро да се появи на пазара, и на Ясен Ников, за да си закупи машини, с които да разрасне бизнеса си за ръчно изработени ножове с високо качество и подчертан занятчийски почерк – Nikov Knives. А който търси уникален нож за подарък за любим човек – вече знае накъде да се насочи.

Трета награда от 2 000 лв. спечели Надя Иванова – счетоводител с повече от 22 години професионален опит, на която й предстои да отвори собствена счетоводна къща, с която да обслужва клиентите си така, както вярва, че трябва да бъде – с нужното внимание към детайла и персонализирано отношение към всеки клиент.

Предвид многото и силни проекти, журито реши да връчи още две поощрителни награди от по 1 000 лв. на Габриела Патровска, за да подкрепи проекта й за запомнящи се, уникални подаръци – песни с послание или YourSongID, и на Генади Петров, който разработва платформа за подобряване на търговията на едро с горива от ведомствени бензиностанции.

И накрая, но не на последно място – специални благодарности на нашите партньори – Асоциация на българските лидери и предприемачи и Индустриален клъстер Средногорие, които осъществиха тази програма, и без усилията на които нищо от тази емоция нямаше да се случи, а участниците нямаше да бъдат така добре подготвени!

На всички участници пожелаваме успех, късмет и попътен вятър по пътя на предприемачеството и мечтите им! 

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в