Skip to content

Стартира първото обучение по програма BASE в Елин Пелин

На 22.10.2020 г. в сградата на Община Елин Пелин, залата до Центъра за административно обслужване ЦАО се проведе официалното откриване на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/.

През следващите 12 седмици, всеки четвъртък- 36 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Проектът е инициатива на сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на фондация „Америка за България“ и община Елин Пелин.

Десислава Чалъмова, Директор Бизнес развитие, Индустриален клъстер Средногорие приветства участниците в обучението, запозна ги с правилата за участие, както и сподели опита на Индустриален клъстер Средногорие с програмата до сега.

„По време на обучението ще Ви представим и запознаем с български успели предприемачи, които ще споделят своите успехи,  радости и неволи. Черпете опит от тях и дерзайте!“, каза Десислава Чалъмова.

Доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин изрази задоволство, че точно в този район се провежда обучението за бъдещи предприемачи. Той насърчи и подкрепи участниците да развиват и реализират идеите си на местна почва.

Вяра Вучкова, кмет на гара Елин Пелин и Александър Стоичков, кмет на с. Нови Хан се включиха активно и подкрепиха обучението.

След официалното откриване курсът започна с първата лекция за предприемачеството с Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие.

Целта на проекта е да се насърчат участниците с бизнес умения и да представят пред тях възможностите за развитие на предприемачеството.

Обучението на курсистите ще продължи 12 седмици, като в края му жури ще класира и награди трите най-добри бизнес идеи.

Галерия

Още новини

Panagyurishte
Хобито на Петко Арбалиев от Панагюрище се превръща в успешен бизнес На 1 декември 2021 г. завърши третият клас на програма BASE в Панагюрище. Голямата награда от 4,000 лева спечели Петко Арбалиев с великолепните си изделия от дърво с марката Arbaliev Woodworking. А кои са другите победители – вижте тук.
Veliko Tarnovo
Рекорден брой бизнес-планове бяха представени на завършването на BASE Велико Търново Двадесет и двама участници представиха своите бизнес идеи пред взискателно жури на финала на програма BASE във Велико Търново на 30 ноември в залата на Общинския съвет в града. Вижте кои са наградените участници.