Skip to content

Уроци от предприемачи

Вдъхновяващата история на Владислава Вълкова от PLIK

“Плик” е вдъхновяващата история на Владислава Вълкова, която създава световен бранд за ръчно изработени кожени чанти, докато бърка пюрета за малкия си син. Постепенно брандът й се превръща в градска легенда, чантите й дефилират в Седмицата на модата в Милано и днес се продават по целия свят.
Вижте цялата история

Лазар и Стелиан – създатели на Made Right

"MADE RIGHT" е история за лудата идея на шивач и IT-специалист да създадат собствена марка за персонализирани мъжки ризи. Идеята се ражда в дискотека, а след първите месеци работа печелят едва 17 лв. Момчетата, обаче, са упорити и бод след бод създават бизнеса си от нулата.
Вижте цялата история

Царете на уличната храна – Димитър и Петко от Street Chefs

От момчета, които просто обичат да ядат бургери, до абсолютните царе на уличната храна. Това е пътят на Димитър Добрев и Петко Цочев от Street Chefs. Двамата разказват за лудата си мечта, при която нещата винаги сработват „на косъм“...
Вижте цялата история

Поверително от кухнята – шеф Сидония Радева

Тя сбъдва мечтата си за собствен ресторант, а после се отказва от него, защото губи почти всичко останало. Навлиза в света на консултантския бизнес и е много по-щастлива в новата си роля, а уроците по пътя си заслужават.
Вижте цялата история

Десислава Гатева – създател на “Хляб и питки”

Това е история за топлия хляб, който никога не стига цял вкъщи. Със спомена за липсващата половинка, Десислава Гатева създава "Хляб и Питки" в Елин Пелин. В началото има само носталгия по онзи аромат и никакви знания - още първия ден чегърта преливащо тесто от плочките.
Вижте цялата история

In malina veritas – уроците на Оля от Трастена

От маркетинг директор в голяма корпорация в Ирландия до основен виновник уникалното малиново вино на Трастена да се наложи успешно на пазара. „In malina veritas“/"Истината е в малината" е мотото на компанията им и Оля силно вярва в него.
Вижте цялата история

Йордан Дъбов – създател на DABOV Specialty Coffee

"Ловецът на кафе" Йордан Дъбов, създател на един от най-качествените и разпознаваеми брандове за търговия със specialty кафе в света - DABOV Specialty Coffee, споделя своя път и най-ценните си уроци.
Вижте цялата история

Мариана Баракчиева – създател на Nanka Creative

Мариана е програмирала софтуер за очни операции в Швейцария, работила е в радиостанция, правила е телевизионни репортажи в България и САЩ, била е управител на хижа в швейцарските Алпи и е участвала в дръзки приключения по скално катерене. Но заменя всичко това, за да се отдаде на предприемачество и да последва сърцето си.
Вижте цялата история