Видео

Йордан Дъбов – създател на DABOV Specialty Coffee

"Ловецът на кафе" Йордан Дъбов, създател на един от най-качествените и разпознаваеми брандове за търговия със specialty кафе в света - DABOV Specialty Coffee, споделя своя път и най-ценните си уроци. Родом от Пазарджик, Йордан емигрира за Прага още в младежка възраст. От музикант и треньор на баристи до кафетърсач и международен оценител на най-добрите кафета в света. Йордан преминава през какви ли перипетии, но поставя България на картата на световната карта в търговията с първокачествено кафе.
Вижте цялата история

Мариана Баракчиева – създател на Nanka Creative

Мариана напуска престижната си работа като софтуерен инженер в Берн, Швейцария, за да се отдаде на предприемачество и да последва сърцето си. Програмирала е софтуер за очни операции, работила е в радиостанция, правила е телевизионни репортажи в България и САЩ, била е управител на хижа в швейцарските Алпи и е участвала в дръзки приключения по скално катерене. Но нищо не й носи такова удовлетворение като шиенето и живота в сърцето на Родопите.
Вижте цялата история

Йордан и Ивайло Атанасови – създатели на BY THE WAY

Как стартира BY THE WAY преди 20 години? Защо барът е кръстен така? Кога Ивайло и Йордан разбират, че бизнесът ще го бъде? Как са се снабдявали с лайм и мента през 2001 г., когато на пазара в България това са почти непознати думи? Как преминават и оцеляват през пандемията от Covid-19? Какви са най-ценните им уроци по пътя? Отговорите на тези и още много интересни въпроси вижте в първото видео от поредицата „Успелите преди Успехите“.
Вижте цялата история

Георги Христов – създател на крафт бира “Айляк”

Пътят на „Айляк“ е дълъг. Както е дълъг пътят на Георги от корпоративния свят до предприемачеството. Но той смята, че най-важното за успех в предприемачеството е човек да не се предава и да пробва да почука на всяка врата. Вижте историята на Георги и съветите му към стартиращите предприемачи.
Вижте цялата история