Skip to content

На 11 юни 2019 в община Панагюрище програма BASE официално закри своя трети сезон на обучение по основи на бизнеса, в който през последните дванадесет седмици всеки вторник тридесет участника се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение от успели български предприемачи как да построят основите на своя малък бизнес в България. Двадесет и един участници защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури с г-н Владислав Симов, управител, „Доместина“ , Надя Захариева, програмен директор “Бизнес, предприемачество и технологии” във Фондация “Америка за България”, проф. Цветан Давидков, ръководител катедра, Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. “Асарел-Медет”АД подкрепи инициативата за развитие на местното предпримачество като осигури средствата за наградния фонд.

Панагюрци поставиха рекорд в програмата, като представиха 21 бизнес плана. Първа награда спечели бизнес планът на Христина Байрякова за сладкарница на Захарната работилничка “Марая” – приготвяне на уникални – бутикови торти, бисквитки, меденки, кексчета, необходими за организирането на всякакви партита и събития. Втора награда получи бизнес идеята на Мариела Джиджинкова за Еко ателие “Художествено стъкло” – изработване на бижута и сувенири от топено художествено стъкло. На трето място беше класиран проектът на Гергана Раленекова за създаване на агенция “Кенгуру” със слоган „Пазарувам за вас!” – пазаруване за клиенти, които нямат възможност да направят сами.

Галерия

Още новини

Panagyurishte
Хобито на Петко Арбалиев от Панагюрище се превръща в успешен бизнес На 1 декември 2021 г. завърши третият клас на програма BASE в Панагюрище. Голямата награда от 4,000 лева спечели Петко Арбалиев с великолепните си изделия от дърво с марката Arbaliev Woodworking. А кои са другите победители – вижте тук.
Veliko Tarnovo
Рекорден брой бизнес-планове бяха представени на завършването на BASE Велико Търново Двадесет и двама участници представиха своите бизнес идеи пред взискателно жури на финала на програма BASE във Велико Търново на 30 ноември в залата на Общинския съвет в града. Вижте кои са наградените участници.