На 11 юни 2019 в община Панагюрище програма BASE официално закри своя трети сезон на обучение по основи на бизнеса, в който през последните дванадесет седмици всеки вторник тридесет участника се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение от успели български предприемачи как да построят основите на своя малък бизнес в България. Двадесет и един участници защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури с г-н Владислав Симов, управител, „Доместина“ , Надя Захариева, програмен директор “Бизнес, предприемачество и технологии” във Фондация “Америка за България”, проф. Цветан Давидков, ръководител катедра, Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. “Асарел-Медет”АД подкрепи инициативата за развитие на местното предпримачество като осигури средствата за наградния фонд.

Панагюрци поставиха рекорд в програмата, като представиха 21 бизнес плана. Първа награда спечели бизнес планът на Христина Байрякова за сладкарница на Захарната работилничка “Марая” – приготвяне на уникални – бутикови торти, бисквитки, меденки, кексчета, необходими за организирането на всякакви партита и събития. Втора награда получи бизнес идеята на Мариела Джиджинкова за Еко ателие “Художествено стъкло” – изработване на бижута и сувенири от топено художествено стъкло. На трето място беше класиран проектът на Гергана Раленекова за създаване на агенция “Кенгуру” със слоган „Пазарувам за вас!” – пазаруване за клиенти, които нямат възможност да направят сами.

Галерия

Още новини

Антон е следващата дестинация в Средногорието, която става домакин на програма BASE

Изпълнителният директор на Дънди Прешъс Металс, Инж. Илия Гърков насърчи участниците с въвеждащите си думи: „Аз искам да поздравя всички за това, че са решили да направят една крачка напред. Защото предприемачеството е точно това - правенето на нещо, опитването.“

След големия интерес към първото издание, програма BASE е отново в Панагюрище

Владислав Симов, управител на фирма „Доместина“ откри обучението с думите: „Предприемач е широко понятие и аз го разбирам като човек, който иска да промени нещо“.