Skip to content

След големия интерес към първото издание, програма BASE е отново в Панагюрище

На 18.06.2020 г. в община Панагюрище се проведе официалното откриване на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/. През следващите 12 седмици, всеки четвъртък – 29 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Проектът се реализира от сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“, „Асарел-Медет“ АД и община Панагюрище.

Десислава Чалъмова, Директор „Бизнес развитие“, Индустриален клъстер Средногорие приветства участниците в обучението, запозна ги с правилата за участие, както и сподели опита на Клъстера с програмата до сега. „По време на обучението ще Ви представим и запознаем с български успели предприемачи, които ще споделят своите успехи, радости и неволи. Черпете опит от тях и дерзайте!“, каза Чалъмова.

Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси” в „Асарел-Медет“ АД, поздрави участниците и им пожела успех. „По време на Вашето обучение ще се срещнете с хора, които са преодолели много трудности и предизвикателства и вече са едни успешни бизнесмени. Уверена съм, че всички Вие имате своите идеи, а този проект ще Ви помогне да ги стартирате и да ги доразвиете в свой собствен бизнес. Устойчивото развитие на община Панагюрище и местната общност е сред приоритетите в политиката на дружеството и инициативи като тази могат да разчитат на нашата подкрепа”, обяви Янева.

От името на Фондация “Америка За България” Надя Захариева – Програмен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, приветства бъдещите предприемачи и обясни, че до момента над 200 души са завършили курса. „Менторите и съветниците, с които ще се срещнете по време на обучението си, са минали по този път. Имат успешен бизнес, някои от тях са фалирали, но са се изправяли на крака и са продължавали. Ще научите много нови неща от тях и се надявам, че и Вие ще станете част от нашия Клуб на завършилите проекта „BASE”, каза Захариева.

След официалното откриване курсът започна с първата лекция с Владислав Симов, управител на фирма „Доместина“. Като представител от региона, той сподели с участниците опита си, свързан с възможностите за създаване и развитие на собствен бизнес. Увлекателно и вдъхновяващо той разказа са своите идеи и предизвикателства, за грешките и възможностите. „Предприемач е професия, широко понятие и аз го разбирам като човек, който иска да промени нещо- Вие сте тук, за да научите как да направите своите първи стъпки към промяната“, обобщи Симов, който сподели, че е започнал да се занимава с бизнес още като ученик.

Целта на проекта е да помогне на участниците с бизнес умения и да представи пред тях възможностите, които регионът на Средногорието предоставя за развитие на предприемачеството, както и да насърчи устойчиво развитие на града и местната общност. Обучението на курсистите ще продължи 12 седмици, като в края му жури ще класира и награди трите най-добри бизнес идеи.

Галерия

Още новини

Hyperspace Social Tech Hub –
На 17.01.2024 г. (сряда) в