Skip to content

17-годишен ученик грабва първа награда на BASЕ – Етрополе

На 17 декември 2018 в комплекс „Етрополия“ официално бе закрит втория сезон на обучение по предприемачество по програма BASE на Индустриален клъстер Средногорие в партньорство с Фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в България. В рамките на три месеца 27 участници от региона придобиха знания и умения за развитието на индивидуалните си бизнес планове. Десет участника защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури, с председател от Стоил Димитров, зам.генерален директор „Производство“ в „Елаците мед АД“, Надя Захариева, програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация „Америка за България“, Милена Христова, заместник директор Човешки ресурси към Елаците мед АС и изпълнителен директор на Център за управление и професионално обучение ЕАД, /ЦУПО/, Дориана Басамакова, директор „Оценка и въздействие“, Тръст за социална алтернатива и проф. д.с.н. Цветан Давидков – ръководител катедра, Стопански факултет. Две от наградите бяха осигурени от Елаците Мед АД и Център за управление и професионално обучение /ЦУПО/.

Разнообразието от идеи впечатли журито: център за ранно детско развитие, психологическо консултиране и логопедична дейност, лятна езикова школа и занималня за децата, бутикова сладкарница, производство на млечни продукти, заведение за бързо хранене, шивашко ателие, цветарски магазин, транспортна фирма, счетоводна къща и комплексни услуги в областта на архитектурата, проектирането и устройственото планиране.

Поощрителна награда от 1000 лв. Получи Мирослава Йотова и нейната идея за магазин, в който да се изработват букети от бонбони, зеленчуци , плодове и цветя. Трета награда от 2000 лв. грабнаха ученичките от 9 клас на СУ „Хр.Ясенов“ : Виктория Лютакова, Йоана Якимова, Симона Борисова и Ивана Йотова с ръководител Петя Недкова за организирането на лятна езикова школа за деца. Втора награда от 3000 лв. взе Грета Вутева за представената от нея идея за център за ранно детско развитие с психологическо консултиране и логопедична дейност „Детски свят“.

Първа награда от 5000 лв. спечели проектът на 17-годишния Ивелин Николов – ученик в ПГ „Тодор Пеев“, гр.Етрополе, който е свързан с развитие на частно стопанство за отглеждане на животни и производство на собствена продукция.

Надяваме се всички участници да осъществят успешно своите идеи!

Галерия

Още новини

Panagyurishte
Хобито на Петко Арбалиев от Панагюрище се превръща в успешен бизнес На 1 декември 2021 г. завърши третият клас на програма BASE в Панагюрище. Голямата награда от 4,000 лева спечели Петко Арбалиев с великолепните си изделия от дърво с марката Arbaliev Woodworking. А кои са другите победители – вижте тук.
Veliko Tarnovo
Рекорден брой бизнес-планове бяха представени на завършването на BASE Велико Търново Двадесет и двама участници представиха своите бизнес идеи пред взискателно жури на финала на програма BASE във Велико Търново на 30 ноември в залата на Общинския съвет в града. Вижте кои са наградените участници.